Jeroen featured on ‘ScienceBattle’

photo_Jeroen

Jeroen has been selected a while ago as one of the PhD students that will ‘battle’ each other on the ScienceBattle, a theatric presentation of scientific research. The first of several performances he will be involved in, will be held thursday June 19, in theatre Walhalla, in Rotterdam, The Netherlands. Congratulations Jeroen, and everybody: come support him this thursday!

Performance are in Dutch, here an excerpt from the website:

“Drie promovendi nemen het tegen elkaar op in de ScienceBattle: wie heeft het beste verhaal over zijn of haar onderzoek? Bij welke presentatie gaat een wereld voor je open? Snap je waar het over gaat? Voel je de passie? Kun je het navertellen? In een gedreven presentatie vertellen promovendi over hun vakgebied en over het onderzoek waar zij mee bezig zijn. Er komen drie wetenschappers aan bod en in totaal krijgen ze elk tien minuten de tijd. Aan het eind van de performance  kiest het publiek een winnaar.

Veel mensen denken dat wetenschap moeilijk is. Of saai. Dat de onderzoeker in een stoffige donkere kelder aan zijn specialistisch vakgebied werkt, zonder de wereld om hem heen nog op te merken. Als het in een talkshow op televisie over wetenschap gaat, zie je de presentator verkrampen: het mag niet te moeilijk zijn. Mensen haken af. Wij laten zien dat dit niet nodig is. De wetenschappers zijn door ons getraind om een begrijpelijk en vooral boeiend verhaal te vertellen. Door de wedstrijdvorm heeft de performance veel energie en is interactief. Als je in de zaal zit, ben je na afloop verrast door materie waarvan je anderhalf uur geleden werkelijk geen flauw benul had. Je bent ontroerd door de passie. Nieuwsgierig naar meer details. Je denkt zelfs dat je het begrepen hebt. Maar het navertellen? Nee, dat kun je niet.”

ScienceBattle

Created by The Laboratory Network